МАЗМҰНЫ
КІРІСПЕ................................................................................................................3
І бөлім І. ӘДЕБИЕТТЕРГЕ ШОЛУ.................................................................6
1.1Қазақстанда Микология жөніндегі жүйелі зерттеулер ................................6
1.2Саңырауқұлақтардың әр түрлі систематикалық топтары мен тіршілік жағдайларының өзгеруімен байланысты пайда болған экологиялық топтарына сипаттама ......................................................................................9
1.3Төменгі сатыдағы саңырауқұлақтардың көбею жолдары............................16
1.4 Саңырауқұлақтардың жекелеген мүшелерінің анатомиялық және морфологиялық ерекшеліктері............................................................................19
ІІ бөлім ЗЕРТТЕУ МАТЕРИАЛДАРЫ МЕН ТӘСІЛДЕРІ.........................22
2.1 Саңырауқұлақтарды тағам ретінде пайдаланудың технологиясы..............22
2.1.1 Саңырауқұлақты теру жолдары..................................................................27
2.1.2 Саңырауқұлақтарды жинау, дайындау және алғаш өңдеу жолдары.......27
2.1.3 Жас саңырауқұлақтарды жинау және дайындау әдістері........................28
2.1.4 Саңырауқұлақтарды кептіру әдістері........................................................29
2.1.5 Саңырауқұлақтарды буып-түю, маркерлеу және сақтау әдістері............31
2.1.6 Саңырауқұлақтарды тұздау әдістері ..........................................................34
2.1.7 Саңырауқұлақтарда калориялар мөлшері. ................................................38
2.1.8 Азықтардың саңырауқұлақтармен зақымдалуын анықтау әдістері........39
2.1.9 Тірі өсімдіктерге зиян келтіретін ететін саңыауқұлақтарды анықтау тәсілі........................................................................................................................41
2.2 Саңырауқұлақтарды дәрі-дәрмек ретінде пайдаланудың технологиясы..43
2.2.1 Дәрілік өсімдіктер және оларды денсаулық сақтау практикасына енгізу.......................................................................................................................43
2.2.2 Дәрілік өсімдіктер шикізатын дайындау....................................................44
2.2.3 Дәрілік өсімдіктердің химиялық құрамы...................................................44
2.3 Вешенка саңырауқұлақтарын өсіру технологиясы......................................46
ҚОРТЫНДЫ........................................................................................................57
ПАЙДАЛАНЫЛҒАН ӘДЕБИЕТТЕР ТІЗІМІ...............................................59
ҚОСЫМШАЛАР ................................................................................................62
Көлемі: 66 бет (интервал: 1)
Жылы: 2013ж
Бағасы: 10 000 т