МАЗМҰНЫ
КІРІСПЕ.......................................................................................................3
1 ӘДЕБИЕТТЕРГЕ ШОЛУ
1.1 Протеаза ферменттерінің продуценттері бола
алатын микроорганизмдерге жалпы сипаттама .........................5
1.2 Bacillus туысына жататын бактериялардың систематикасы...............7
1.3 Bacillus туысына жататын бактериялардың систематикасын
жасауда молекулалы – генетикалық әдістерді қолдану.........................10
1.4 Микроорганизмдердің ферменттік белсенділіктері...........................14
1.5 Микроб текті препараттарды ауыл шаруашылығы дақылдарын
әртүрлі аурулардан қорғауда қолдану......................................................19
2 ЗЕРТТЕУ НЫСАНДАРЫ МЕН ӘДІСТЕРІ
2.1 Зерттеу нысандары................................................................................27
2.2 Зерттеу әдістері......................................................................................27
3 ЗЕРТТЕУ НӘТИЖЕЛЕРІ
3.1 Бөлініп алынған микроорганизмдердің протеазалық
белсенділіктерін анықтау..........................................................................42
3.2 Бөлініп алынған микроорганизмдердің клеткаларының
морфологиясын, биохимиялық белсенділігін және
культуралды қасиеттерін анықтау.............................................................46
3.3 16S pPHK ген фрагменттерін сиквинирлеу арқылы
идентификация жүргізу..............................................................................50
3.4 Bacillus туысына жататын бактериялардың белсенділігін
жоғарылатудағы өсіру жағдайларын оңтайландыру...............................58
3.5 Протеазаферменттерінің продуценттерін ұзақ мерзімге
сақтау және оларды депондау...................................................................63
ҚОРЫТЫНДЫ .........................................................................................66
ҚОЛДАНЫЛҒАН ӘДЕБИЕТТЕР ТІЗІМІ...........................................67
Маг диссертация
80 бет, 1 интервал
Бағасы: 15 000 т